نشست خبری رئیس شورای شهر با اصحاب رسانه برگزار شد
در این نشست خبری، اصحاب رسانه سوالات خود را پیرامون مسائل شهری مطرح نمودند که گفت و شنود خبرنگار موج شکن و رئیس شورای اسلامی شهر بندرانزلی را در ادامه میخوانید.
سندروم تغییرات پی در پی و عدم پاسخگویی شهردار به رسانهها
موج شکن:
اولین سوالی که مطرح میشود این است که چرا در این جلسه سخنگوی شورای اسلامی شهر بندرانزلی حضور ندارند؟ شاید به همین دلیل است که ارتباط بین رسانهها با شورا و شهرداری خوب نیست! در صحبتهای ابتدایی خود از عدم استقبال اصحاب رسانه گفتید، آیا به نظر شما این عدم استقبال به این دلیل نیست که صدای رسانهها در مورد انتقادات و پیشنهادها شنیده نمیشود؟ اینکه هر گونه انتقاد یا پیشنهادی را پذیرا نباشید و شهردار به رسانهها پاسخگو نباشد سبب ایجاد ناامیدی شده است. ضمن اینکه در شورای پنجم، پست روابط عمومی شهرداری ۵ بار دچار تغییر شده به نحوی که گاهی نمیدانیم مسئول روابط عمومی شهرداری چه کسی است!
امیر احمدی فرد:
شش ماه بعد از روی کار آمدن چه کاری میتوانستیم انجام دهیم که انجام ندادیم؟! با همه محدودیتهایی که وجود داشت مورد بمباران و چالش وعدهها قرار گرفتیم و اینکه گفته شد که شورا به وعده ها عمل نکردند، انتظار داشتیم همین شماهایی که کت کندید و برای روی کار آمدن ما کمک کردید، وارد کار میشدید. درست است در موقع انتخاب شهردار ممکن است مشکلاتی به دلیل سلایق مختلف پیش بیاید. ما روابط عمومی شورا و شهرداری را فعال کردیم و اطلاع رسانی میکنیم، حداقل این است که در طی چهار سال ١٠٠ جلسه در شورای چهارم برگزار شد، اما در شورای پنجم این افتخار را داریم که در طی ٢٠ ماه ۶٩ جلسه برگزار شده است. ما انتظار داریم که رسانه در این جلسات بیایند و ایرادات را به ما بگویند و جایی که می توانیم انجام دهیم، امیدواریم این دلسردی ها از بین برود. انتظار داریم شما بیایید و ما را دلگرم کنید.
انتقاد شما را در مورد تغییرات شهرداری میپذیرم
احمدی فرد افزود: علت عدم ثبات در صندلیهای شهرداری این بوده که طی یکی دو سال اخیر، ۵٠ نفر از نیروی متخصص شهرداری بازنشسته شدهاند، نیروهایی که نقاط قوت بودند، یک سری از سیاستگذاریهایی هم ما داشتیم که برخی از دوستان نمیتوانستند بپذیرند. قبول دارم که ما در برخی از پستهای شهرداری ثبات نداشتیم و این نقد به شهرداری وارد است، همچنین مسئول مالی چند بار عوض شده و ما قبول میکنیم اما این را نیز بپذیرید که ما چند جوان را سر کار گذاشتیم و این جوانان دارند خوب کار میکنند، مثلا در مدیران نواحی و همچنین واحد موتوری، جوانان خوبی به کار گرفتیم. قطعاً اگر نیروهای باتجربه بهتر در شهرداری داشتیم میتوانستیم از آنها استفاده کنیم.
پیشنهاد، انتقاد، چالش وعدهها و حتی تخریب، بهترین فرصت برای مدیران پاسخگو
موج شکن:
انتقاد کردن، ارائه پیشنهاد و حتی تخریب، بهترین فرصت برای مدیران پاسخگو است. مدیران پاسخگو حتی از تخریب ها هم نمیترسند، اما متاسفانه در مجموعه شهرداری و شورا پاسخگویی وجود ندارد، حتی عملکردهای مثبت هم به درستی بازتاب داده نمیشوند و این سبب شده که انتقادات به همین سمت پیش رود. متاسفانه این حجم از تغییرات در صندلیهای شهرداری قابل قبول نیست و این فقط مربوط به روابط عمومی نیست بلکه مدیریت واحد اداری ۴ بار، معماری و شهرسازی ۳ بار، سازمان حمل و نقل ۲ بار، مدیریت مالی ۳ بار و روابط عمومی ۵ بار تغییر به خود دیدهاند که این موضوع عملا امکان حتی برنامهریزی کوتاهمدت را نیز از شما سلب میکند. نکته دیگر این که در مورد انتقادات هر بار از اعضای محترم شورا سوال میشود جواب ها به سمت نقاط قوت میرود. باور بفرمائید که نقاط قوت دیده میشوند. وقتی نقاط ضعف گفته میشود انتظار است که به آن نقاط توجه ویژه صورت گیرد. چالش وعدهها به عنوان یک فرصت برای شوراست، یعنی مردم دیدند که شما چه شعارهایی دادید و مردم انتظار دارند که در همان راستا حرکت کنید. چرا فکر می کنید که چالش وعده ها یعنی اینکه شما را مورد هجمه قرار دادند؟ اتفاقا این یعنی شما امید مردم هستید که بیشتر مطالبه میکنند و این نقطه قوت است اما متاسفانه شورا این را دشمنی و دشمن فرضی قلمداد میکند. در حالی که این شکل انتقادات برای شورا نقش یاریگر نیز دارد.
پارک اختر کاویان و ابهامات افتتاح چندباره و مشکلات مردم به دلیل عدم تکمیل نهایی طرح
نکته بعدی در مورد پارک اختر کاویان است. اینکه شهردار پارک شهید اخترکاویان را یکی از پروژه های شاخص معرفی کردند، نمیتوان این را به عنوان پروژه شاخص و تاثیرگذار در نظر گرفت. این پروژه در سال ٩۵ افتتاح شده و این مسئله در سایت استانداری، فرمانداری و شهرداری آمده است و شما تکمیل کردید، شهردار میتوانست از تیتر بهتری مثل «آغاز بهرهبرداری» استفاده کند نه افتتاح، البته هنوز هم این پارک کامل نشده و بخصوص در ضلع شمالی مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده است، یعنی آیا پس از تکمیل نهایی دوباره میبایست افتتاح شود؟
عدم بهرهگیری متوازن از قدرت سمن ها به عنوان بازوان تسهیل گر ارتباط مردم و نهادهای دولتی
و سوال دیگر اینکه در برگزاری مراسمات و کارهای فرهنگی اجتماعی، شهرداری از سازمان های مردم نهاد استفاده نمیکند و اگر هم استفاده کند، به صورت گزینشی استفاده میکند. با توجه به این مسئله که سازمانهای مردمنهاد میتوانند پل ارتباطی بین مردم و مسئولین باشند، شما چه میزان به سازمان های مردمنهاد اعتقاد دارید؟
پذیرش انتقادات در مورد برخی تغییرات
رئیس محترم شورای اسلامی شهر بندرانزلی:
بنده عرض کردم که نسبت به تغییرات صندلیهای شهرداری نقد پذیرفته است، اما در مورد واحد معماری و شهرسازی که چرا ٣ تغییر داشته، واحدی که میتواند به بحث درآمد شهرداری کمک کند واحد معماری و شهرسازی است؛ مثل این است که دولت امروز نفت نفروشد چه اتفاقی برای دولت می افتد؟! اگر واحد معماری و شهرسازی با شهردار هماهنگ نباشند
بله این هم هست و تغییر و تحولات نقطه ضعف است اما قانون میگوید که شورای شهر در مورد کارهای اجرایی در بدنه شهرداری حق هیچگونه دخالتی ندارد و این مدیر اجرایی است که میتواند بگوید که با چه کسی میتواند کار کند یا هماهنگی بیشتری داشته باشد
از اجرای پارک اخترکاویان حدود ۵ درصد باقی مانده از جمله ادامه روشناییها، بحث فضای سبز و ادامه کفپوشهاو آسفالت قسمت شمالی که برای آن برنامه داریم. کمتر از ١٠ درصد در سال ٩۵ به هنگام افتتاح اجرا شد و حدود ٩٠ درصد در این شورا که البته ۵ درصد آن باقی مانده است. این که میفرمایید پروژه شاخص نیست، ملاک را استاندار قرار دهید که این پروژه فقط مورد افتتاح قرار گرفت.
اما در مورد چالش وعدهها، وقتی هنوز شورا شروع بکار نکرده، چالش وعدهها را ایجاد کردند، اگر جاها را عوض کنید میبینید که سبب دلسردی اعضا شورا میشود.
در زمان برنامهریزی، مورد بمباران چالش وعدهها قرار گرفتیم. این را قبول کنیم که به جای چالش وعدهها بیاییند داخل گود و به ما کمک کنند، بهتر از چالش وعده ها در فضای مجازی این است که در فضای حقیقی با هم صحبت کنیم.
و اما در مورد استفاده از سازمان های مردمنهاد نیز بنده شخصا تا الان ورود نکردم و این را به اداره فرهنگی و اجتماعی شهرداری واگذار کردیم